Kies voor een goede hoogte van het aanrechtblad in uw keuken

De beste werkhouding voor in de keuken

Alles over de hoogte van uw keuken en de hoogte van het aanrechtblad.

Een juiste werkhouding is in het belang van ons lichaam. Met name bukken blijft een schadelijk kwaad, zeker in combinatie met tillen. Let u met name bij de aanschaf van een keuken op de werkblad hoogte. De oude standaard keuken hoogte van c.a. 90 cm voldoet vaak niet meer. Is uw lengte ongeveer 1,75 meter, dan is een werkblad hoogte van c.a. 95 cm aan te bevelen. Is uw lengte ongeveer 1,9 meter of meer, dan is een werkblad hoogte van c.a. 1 meter te overwegen.

Keuken hoogte instellen

De keukenleverancier heeft mogelijkheden voor een verhoogde keuken. Ook is er een "maxilijn" keuken, waarbij het onderkastwerk hoger is, hetgeen de verhoogde ruimte tevens weer benut in opbergruimte.

Met name de oven bevond zich veel al onder de kookplaat, tevens omdat dit vroeger vaak gecombineerd keukenapparatuur was, dit is niet zo bevorderlijk voor de werkhouding in de keuken. Tegenwoordig zijn deze apparaten apart en kunnen afzonderlijk van elkaar opgesteld worden. De oven kan goed ingebouwd worden in een hoge of half hoge kast. Hierbij hoeft u niet meer te bukken heeft u dus een beter werkhouding voor in de keuken.

Eenvoudige kleine magnetron’s zijn ook in wandkasten in te bouwen, hetgeen ook nog keukenblad ruimte besparend is.

Ik hoop dat u geholpen bent met de bovenstaande informatie over de beste werkhouding in een keuken en de juiste hoogte van het keukenblad. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Heeft u andere vragen over een keuken? Dan kunt ook bellen naar: 06-13580481.

Dé man met veel ervaring in keukens
Voorgeselecteerde keukenbedrijven: Peter Mooij