Ikea Metod keuken zelf plaatsen en installeren.

Ikea is oorspronkelijk een cash & carry winkel. In de tijd dat ik voor Ikea keukens ging monteren, was daar de keuken nog een bijprodukt en werd montage niet rechtstreeks aangeboden. U moest er echt duidelijk zelf naar vragen en dan waren er voor geheel Nederland maar een paar monteurs bij Ikea geregistreerd, die voor een Ikea montage eventueel beschikbaar waren. Er werd toen zeer veel zelf plaatsen van Ikea keukens gedaan.

De Ikea was en blijft afwijkend van de gangbare keukens en de keuken installatie's. Daardoor was het zoeken als naar een speld in een hooiberg, om een monteur te vinden die bekend en enthousiast was met deze keukenmontage.

Na een tijdje werd de keuken een hoofdprodukt met showrooms, werd montage vanuit de winkel aangeboden en werden er montage teams gezocht. Ikea verkoopt een goed concept prijs/kwaliteit produkt en ook best wel veel keukens. Hetgeen ook wat meer keukenmonteurs aantrok, die zich serieus zijn gaan specialiseren.

Het zelf plaatsen van een Ikea Metod keuken.

Maar het blijft een afwijkende keuken en het  idee van "zelf doen" hoort bij de naam Ikea. Ook het enthousiasme, tevens de trots van de klant het inderdaad zelf gemonteerd te hebben. Let wel dat een volledige keukenmontage niet te vergelijken is met een slaapkamerkast.!!!

Echter betreft de keuken is de techniek en zijn de instructie's (die best wel ruim gegeven worden) volledig gebasseerd op echt 100% " muren haaks, vlak en in het lood, vloer waterpas en onder de keuken doorgelegd "!  Overigens alle keukenleveranciers en montage bedrijven hanteren deze regel. Ook als dekking. Standaard keukens echter hebben in de regel wat uitgebreidere stelmogelijkheden en stevigheid ingebouwd.     Voor een Ikea prijs kan dat niet geleverd worden.

20 jaar Ikea keuken ervaring zelf plaatsen.

Met zeker 20 jaar alround en en daarbij ook veel gespecialiseerde keuken ervaringen, waarvan Ikea en nog wat andere afwijkende keukenfabrikaten, tevens creatieve constructie's, het meest werden uitgevoerd. Tevens de droefheden en vele correctie's op de "doe het zelf" gedane montage's, heb ik een en ander nu in een eigen aanvullend instructie programma samengesteld. Gemaakt tijdens echte montage's, hoe dan wel cq niet te handelen als uw muren niet geheel haaks, vlak en in het lood zijn, tevens de vloer niet zuiver waterpas en niet onder de keuken doorgelegd is. 

Hetgeen bij de meeste plaatsingen het geval is.  Zowel nieuwe als oude gebouwen of alsnog na de keukenvoorbereidingen. Als niet direkt in het begin hier al op ingespeeld wordt, krijgt u aan het eind van de montage nooit !! een mooie strak afgestelde keuken, hetgeen tegenwoordig als luxe meubelstuk wel een van meest belangrijkste factoren is. Menig keuken moest zeker gedeeltelijk ofwel geheel weer van de muur en uit elkaar. 

Gezien deze ruime Ikea keuken ervaringen en ervaringen van zelf montage en plaatsing van Ikea keukens, weet ik zeker dat deze aanvulling zijn waarde zal hebben. Neem het eerst volledig rustig door en ga dan de uitdaging aan, als u vertrouwen in uzelf, de tijd en het geduld ervoor hebt.

Het programma is volledig vrij van reclames. Daarvoor vraag ik dan wel graag een onkosten vergoeding van € 12,- om dit te kunnen onderhouden.  Hiervoor krijgt u een linkje naar het programma.  Deze is niet tijd-gebonden en kunt u ook uitprinten. De pagina's zijn goed leesbaar na het uitprinten en met het linkje kunt u verder de foto's en video's duidelijk bekijken en vergroten, voor een goed beeld.

Als u voor betalen kiest, kunt u het aanvraag formuliertje invullen onderaan deze pagina.  U krijgt dan het betaalverzoekje.  En ontvangt dan het linkje via e-mail, of sms als u het telefoonnummer ( moet wel een 06 nummer zijn) ook opgeeft.

Veel succes en een strakke, stevige Ikea keuken gewenst.

Met vriendelijke groet,

Peter J Mooij.                                                                                                                            

 

      

En nog meer wat niet in de boekjes beschreven wordt.

Instructie aanvragen

 

 

 

Keuken zelf installeren Werkspot Facebook
9.7
Dé man met veel ervaring in keukens
Voorgeselecteerde keukenbedrijven: Peter Mooij