Sfeervolle keuken met mooie vloer

De vloer voor of na de keukenmontage leggen?

Leg ik een vloer alvorens de keukenmontage of daarna?

Beide opties zijn mogelijk, waarbij volgende vuistregel geldt: eerst de vloer en leg deze volledig door, zodat de keuken er volledig op geplaatst wordt.

Echter wordt er steeds vaker voor een laminaat vloer of een houten vloer in de keuken gekozen. Levensduur hiervan is vaak korter dan de keuken en er over heen (zoals tegelen) leggen kan hier bij niet. Tevens i.v.m. mogelijke waterschade, moet vervanging (van delen) mogelijk zijn.

Indien een vloer alvorens de keukenmontage gelegd wordt en volledig doorleggen om een of andere reden niet gewenst is, leg het dan toch wel tot ver onder de voorste stelpoten door en vul overige ruimte vlak op. Dit zodat de keukenmonteur correct uw keuken kan af stellen en “ knakken ” van de stelpoten op het vloerrandje wordt voorkomen. Stelpoten zijn vaak maar weinig uit te draaien, waarbij ver uitdraaien de draagkracht op de schroefdraad verzwakt. Tevens zien wij nog al te vaak te kort gelegde vloeren, zodat een kale spleet tussen vloer en keukenplint blijft.

Een vaatwasser of ander keukenapparatuur is moeilijk en een onderbouw koelkast vaak helemaal niet te plaatsen en correct af te stellen indien de vloer niet doorloopt of vlak opgevuld is. Ook onder een “ kookcentrum “ ( een zelfstandig oven / kooktoestel ) staat vrij op eigen stelpoten en heeft geen plint. Hier dient u de vloer ook volledig door te leggen.

Ik hoop dat u geholpen bent met de bovenstaande informatie over het leggen van een vloer voor of na de keukenmontage. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Heeft u andere vragen over een keuken? Of bel naar: 06-13580481

Dé man met veel ervaring in keukens
Voorgeselecteerde keukenbedrijven: Peter Mooij