Mooie houten vloer in de keuken

Kan een houten vloer in de keuken?

Is het mogelijk om een houten vloer te leggen in een keuken?

Een keuken geldt als een "natte" ruimte. Indien u alsnog een houten vloer (of andere watergevoelige vloer) legt in uw keuken, houdt u er dan rekening mee dat bij eventuele waterschade u zelf voor de vloerschade aansprakelijk bent.

Legt u alsnog een houten vloer in uw keuken, leg het dan onder de keuken door. Of op het oog van vervangings-mogelijkheden, dan toch tot redelijk ver onder de voorste stelpoten door. De voorste stelpoten kunnen beurtelings ingedraaid worden, zodat uw houten vloer (delen) kunt vervangen zonder de keuken te hoeven te demonteren.

Als u een houten vloer tot tegen de voorste stelpoten van de inbouwkeuken legt, zal een waterlekkage (maar ook dweilwater of een omgevallen emmer) direct onder uw hout of laminaat lopen en opzwellingen zullen direct zichtbaar zijn. Een verder doorgelegde houten vloer zal het water blijven "dragen", tevens enig onder de houten vloer gelopen water in de keuken zal niet direct schade "in het zicht" veroorzaken.

Ik hoop dat u geholpen bent met de bovenstaande informatie over de het leggen van een houten vloer in een keuken. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen: 06-13580481.

Heeft u andere vragen over een keuken? Of neem contact op met de keukenmontage specialist.

Dé man met veel ervaring in keukens
Voorgeselecteerde keukenbedrijven: Peter Mooij
De top 5 bedrijven van het moment