Goed schoongemaakte keuken van Mooijwerk Keukenmontage

Keuken schoonmaken. Waar moet ik op letten?

Schoonmaak keuken: alle tips en informatie

Het schoonmaken van een keuken is afhankelijk van de materialen. Kastwerk kunt u gewoon schoonmaken met de zachte reinigingsmiddelen die u ook voor overige meubels gebruikt, wel zal een keuken meer vetvlekken vertonen, waarvoor goede vetverwijderaars in de handel zijn.

RVS (RoestVrij Staal) is een veel voorkomend materiaal in een inbouw keuken, omdat deze waterongevoelig is. Tot voor kort waren de goede RVS schoonmaakmiddelen moeilijk particulier te verkrijgen. Veel huisvrouwen hadden hun eigen middeltje, die echter wel schoon maakten, maar tevens de RVS verkleuren deed. Tegenwoordig zijn de betere RVS reinigingsmiddelen ook in de particuliere winkels te verkrijgen.

Werkblad schoonmaken

Wat meer aandacht dient u te besteden aan de werkbladen schoonmaken.
Er is een grote verscheidenheid aan materialen voor werkbladen, die elk zijn eigen onderhoudsvoorschriften heeft. Bewaar en raadpleeg deze dus goed. Enkele meest voorkomende werkbladen :

Keukenblad schoonmaken

Een houten werkblad dient direct volgens voorschriften langdurig behandeld te worden met speciale olie. Hout zuigt, ... ook water en vocht uit de lucht waar het niet tegen bestand is. U dient de olie behandeling naar voorschrift uit te voeren, zolang totdat het werkblad zich volgezogen heeft en verzadigd is van de olie. Water heeft nu geen invloed meer en blijft er op liggen. Omdat de olie langzaam verdampt dient u altijd regelmatig het werkblad te blijven oliën.

Legt u echter nooit telkens een nat doekje op dezelfde plek, liever op een onderlegger. Let er op dat een kraan, indien in het hout bevestigd, altijd nat is door druppels van natte handen bij het dichtdraaien van de kraan. Deze plek is zwaar watergevoelig en bij aanschaf van een houten werkblad is een spoelbak met kraanbevestiging in het RVS en lekplaat aan te bevelen.

Ik hoop dat u geholpen bent met de bovenstaande informatie over het schoonmaken van de keuken, of het nu een Koak keuken of een Kvik keuken is. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Heeft u andere vragen over een keuken? Dan kunt u een keukenmontage specialist ook gewoon bellen: 06-13580481.

Dé man met veel ervaring in keukens
Voorgeselecteerde keukenbedrijven: Peter Mooij