Glas achterwand in een sfeervolle keuken

Glazen achterwand in keuken? Kan dat?

Het antwoord op deze vraag is een volmondig "JA".

Je zou zeggen dat glas op een keuken achterwand vrijwel niet mogelijk is. Glas is immers breekbaar en de vraag rijst of een glazen achterwand bestand is tegen de wisselende temperatuursverschillen van het koken.

Om glas te kunnen plaatsen tegen een keuken achterwand wordt er echter gebruik gemaakt van gehard glas. Dit glas is hittebestendig en 5 keer sterker dan normaal glas waardoor het uitermate geschikt is als achterwand in keukens.

Glazen keuken achterwand: keukentrend

Een keuken achterwand van glas is momenteel een sterk opkomende keukentrend is. Het is niet alleen mooi en geeft je keuken een sjieke uitstraling, maar het is ook heel onderhoudsvriendelijk. Zo bestaat een glazen keuken achterwand (meestal) uit 1 stuk waardoor er geen voegen zijn en de glasplaat dus makkelijk schoon te maken is.

Een ander voordeel van een keuken achterwand van glas is dat de keuken door een glaswand visueel groter lijkt. Vooral voor kleine keukens is dit een groot voordeel.

Een glazen keuken achterwand is daarnaast in nagenoeg alle kleuren te krijgen. Hierdoor kan de keuken achterwand precies afgestemd worden op je keuken, ongeacht het merk (bijv. Bruynzeel of Ikea). 

Bekijk hier antwoorden op andere vragen over een keuken? Of neem contact op met de keukenmontage specialist.

 

Dé man met veel ervaring in keukens
Voorgeselecteerde keukenbedrijven: Peter Mooij
De top 5 bedrijven van het moment