Kies voor een keukenvakbedrijf voor een mooie keuken

Kies ik een keuken vakbedrijf of een klusbedrijf?

Toen Mooijwerk begon met keukenmontage was al snel duidelijk dat dit een dagelijks gespecialiseerd keuken vakbedrijf moest worden.
De verschillen in keukenopstellingen en keuken fabrikaten, ... tevens de vele creative wensen van de klanten die geen standaard zijn ... , vraagt om verre gaande kennis en ervaring in het keuken vak.

Daarbij is uw keuken een grote aanschaf, ... een dagelijkse werkplaats met gas water en groot elektra, .... tevens een exclusief meubelstuk, vaak een deel van de woonkamer.

Kies niet voor een klusbedrijf, maar een keuken vakman!

Over de gevolgen van keukenmontage, installatie of renovatie van een niet gespecialiseerd klusbedrijf, kan Mooijwerk een boek schrijven. Zoveel zaken die hierbij mis zijn gegaan om geen keuken vakman te kiezen, zijn te veel om op te noemen. Daarbij de ergenis, het verdriet en vaak ook de kosten om te corrigeren door een wel gespecialiseerd vak bedrijf.

Geen opsomming dus, maar wel het advies in ieder geval de moeite te nemen om een keuken vakman te vergelijken met een algemeen klusbedrijf. Het beste door beiden afzonderlijk te laten komen adviseren / inmeten.

Ook u als opdracht gever heeft invloed op het uitvoeren van een serieuze keukenmontage.
Klant " effe ", ... " duurt de keukenmontage een halve dag of driekwart dag?" ... " hoe zo niet in een dag ? " zijn spreuken van opdrachtgevers, waarmee een serieus vakman geen opdracht mee aan zal gaan.

Niet gespecialiseerde klusbedrijven weten vaak niet hoe een keukenmontage te berekenen en in te schatten. Vaak zijn zij duurder dan het vak keukenmontagebedrijf. Nog niet meegerekend de kosten voor eventueel corrigeren en herstel. Een serieus en ervaren keuken vakman heeft de juiste prijs.

Houdt u er ook rekening mee dat, zoals bij elk vak, er onder de keukenmontage bedrijven ook "snelle jongens" zijn. Eendags keukenmontage, ... prijzen per meter, ... etc. zijn vaak een teleurstellende keukenmontage. Niet aangesloten apparatuur, niet afkitten, geen tijd nemen voor correcties vanwege schuine wanden en vloeren, geen tijd voor creatieve wensen of afwerkingen etc. etc. en na-calculatie van deze "onverwachte" kosten, zijn een paar voorbeelden.

Bekijk hier antwoorden op andere vragen over een keuken? Of neem contact op met onze keukenmontage specialist.

Dé man met veel ervaring in keukens
Voorgeselecteerde keukenbedrijven: Peter Mooij